Om Emilie

Hei!

Det er forskjellige måter å reagere på om du har det dårlig fordi du opplever at du ikke ser bra nok ut. Du kan blåse opp leppene, som Kylie Jenner. Jeg laga film.

Jeg har vist kortfilmen «How do you like mye hair» for ungdom; – i klasserom i Norge og på filmfestivaler i Europa. Jeg har skjønt at det er ikke bare er jeg som er blitt som er blitt påvirka av det massive trykket vi blir utsatt for gjennom media om at vi skal se ut på en bestemt måte.

Dermed kom ideen om å bygge ut filmvisninga til ei totalpakke – «an educational performance» (sorry! finner ikke noe bra navn på norsk»)- som med utgangspunkt i filmen viser resultatet av kroppspress og hvordan vi kan få øye påvirkninga som fører til kroppspress. Det er nemlig ikke alltid å lett! Og så den viktigste biten; – hvordan vi kan håndtere påvirkninga. Formålet med opplegget er å gjøre oss i stand til å tenke over og ta stilling til påvirkning; – og sånn bli i stand til å ta mer sjølstendige valg.

Som filmskaper har jeg sjølsagt laga flere små filmsnutter som inngår i forestillinga. Dere får blant anna se «Kylies første kyss» og en ny overraskende versjon av Askepott! Jeg lover: Det blir ikke kjedelig!

Jeg håper at forestillinga vil skape behov for å grave dypere i temaet og for å diskutere. Vi har derfor laga et undervisningsopplegg til etterarbeid.

Da håper jeg at Den Kulturelle Skolesekken tar meg med til DERE! med forestillinga Påvirka; – om Sjølstendige Valg i Influencernes Tid.
Me sjåast?

Emile