Om Emilie

Emilie Blichfeldt er en ung filmskaper som nettopp er ferdigutdannet som regissør fra Den Norske Filmskole i Lillehammer. Hun har også to år fra Nordland Film- og Kunstfagskole i Kabelvåg.

Hun er oppvokst i Nord-Norge. På Reine i Lofoten og i Bøvær på Senja. Hun har nå base i Oslo.

Erfart utseendepress har vært en kilde til utforskning og formidling gjennom filmmediet. Dette har så langt resultert i to prisbelønnede kortfilmer;-  How do you like my hair? og Saras intime betroelser.  

How do you like my hair? vant kritikerprisen på kortfilmfestivalen i Grimstad i 2014, – og internasjonalt; – prisen «Grosse Klapp» på DOXS! 2014 i Köln og pris for Best International Student Short Feature Film, Kurzundschön 2014. 

Se intervju med Emilie fra DOXS! 2014 om filmen: https://vimeo.com/121252825

Emilie har også behandlet temaet kroppspress og påvirkning i artikler i Aftenposten og Morgenbladet i partnerskap med sin far, Georg Blichfeldt. Georg er statsviter og tidligere medielærer.
Makten finnes også i rosa innpakning, Aftenposten
Tråkker på etikken, Morgenbladet
Det Nye snubler i busk, pels og jungel, Aftenposten
Kan «The Queen’s Gambit» føre kvinner til sjakktoppen?, Aftenposten

Emilie jobber nå med å forsøke å stable beina en rekke ulike prosjekter; – spillefilm, kortfilm og TV-serie. Så forhåpentligvis vil dere vil dere få høre fra henne også etter besøket med Skolesekken.