10 steg i retning sjølstendige valg

Emilies oppskrift mot kroppspress!

 1. Fjern årsak til usikkerhet
  Ikke ty til kjappe fiks! De neste ni punktene vil hjelpe deg
 2. Mangfold er vakkert
  Standarder for utseende er oppdikta. Hver og en av oss er unike. Det er spennende.
 3. Kutt utseendefokuserte medier
  … de påvirker deg med bilder av idealisert utseende
 4. Ikke vær en følger
  Skal du være fri må du følge din egen kurs
 5. Slutt å ta selfies
  Du blir bare mer opptatt av hvordan du ser ut. Eller enda mer opptatt av hvordan du ser ut. Og sårbar. Så sitter du kanskje og venter på likes. Hvorfor i all verden skal vi spør be folk om de liker utseendet vårt. Vil du virkelig delta en fuckings missekonkuranse. Det er jo det er. Styr unna!
  Mange sier at de tar seflies bare for seg sjøl. Den biter jeg ikke på. Når du legger ut bildet er det jo for at andre skal se det. Og bildet forteller noe.
  Om du har mye sminke forteller det at du synes at sminke er bra. Det påvirker. Om du har fillers eller definert sixpax, så påvirker det dem som får se bildet.
  Hva vil vi med en selfie anna enn å fortelle hvor fuckings viktig det er hvordan vi ser ut? Jeg minner om: Påvirkninga med utseendefokus og idealiserte bilder har negative konsekvenser, får folk til å føle seg dårlig. Vil DU bidra til DET? 
 6. Slå på bullshitfilteret
  Han som synes nesa di er for stor er en idiot
 7. Pass på helsa di
  Å ha en kropp som funker er fint! Å ha en mjuk og sterk kropp som gjør at du kan løpe opp på en fjelltopp eller elske vilt og uhemma er fine greier!  Dårlig helse gir deg et mer utfordrende liv. Om du er i god form hjelper det på humøret og på alt anna. 
 8. Positivt fokus på utseende er heller ikke bra
  Positiv oppmerksomhet mot utseende gjør deg avhengig av komplimenter og av likes. Og om du ikke får dem gror usikkerheta. Mindre oppmerksomhet mot utseendet er tingen!
 9. Se bortenfor egen nesetipp
  Finnes mye spennende å drive på med anna enn å bruke tida på eget utseende. Når du blir nok opptatt av andre ting; -som å bake surdeigsbrød, padle kajakk, sy klær, lese bøker, redde klimaet, rydde loftet til bestemora di, være frivillig på festivaler; – ja da glemmer du rett og slett å være opptatt av utseendet. Det er ikke det som er viktig. Spør deg sjøl; – har jeg nok ting utafor min egen nesetipp som jeg er engasjert i.